Grannsamverkan

Här samlar vi information om grannsamverkan.

Nyhetsbrev från Grannsamverkan Nov 2019 finns HÄR

Inbjudan till informationskväll 23 oktober finns HÄR

Nyhetsbrev från Grannsamverkan juni 2019 finns HÄR

2018-02-16
Rubrik: För spridning i grannsamverkansområdena i Sandhem och Stavre

Hej! Detta mejl skickas ut till grannsamverkansområdena i Sandhem och Stavre, för att spridas vidare till grannarna i området. Allt för att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt och stötta varandra samt ha ögonen öppna. Brott ska anmälas till polisen.

En anmälan om stökigheter i området Sandhem har inkommit via Trollhättans Stads felanmälanslänk: www.trollhattan.se/felanmalan

Jag har skickat informationen vidare till polisen, fältsekreterarna och även till trygghetsvandrarna. Vet inte vad kommunen kan göra åt belysning, men vi kan tillsammans hjälpas åt att hålla koll i områdena. Trygghetsvandrarna kommer att vara ute och trygghetsvandra ikväll.

”Oroligheterna har ökat i vårt område, Sandhem, senaste månaderna. Äggkastning på villor, slag mot brevlådor, raketskjutning, kastar saker på fönster , ungdomsdomar som går runt med träpåk. Nu senast har det klottrats på ett förråd i en trädgård samt en garagelänga utmed grusvägen som löper från Kaggetorp till Ica Jätten. I närheten av Gökottevägen 9 o 11. Det har även varit flera villainbrott senaste tiden. (Gigis anm: senast 1 st inbrott på Gökottevägen i december 2017)
I andra områden av vår stad har man satt upp mer belysning och trygghetsvakter. Det är dags att göra det här också nu för att stoppa dessa problem i tid. Vi har bott här i 10 år och känt oss trygga. Vi önskar att kommunen sätter upp mer belysning vid Offerhällsparken och vid grusvägen mellan Gökottevägen 11 o 9. Det är kolsvart här o många människor passerar. Belysning som ev styrs av sensor. Vi har satt upp belysning som lyser upp vår trädgård. Vi vill veta vad kommunen tänker göra åt detta problem, och för att stoppa otryggheten som startat i vårt område”.

Med vänlig hälsning
Gigi Cederholm
Folkhälsohandläggare
Kommunstyrelsens förvaltning
Kontoret Tillväxt och utveckling
Trollhättans Stad
461 83 Trollhättan
Telefon: 0520-49 79 77
Mejl: gigi.cederholm@trollhattan.se

Infobrev april 2016

nyhetsbrev-grannsamverkan-januari-2017

Grannsamverkan 2a infobrev maj 2017

Info per 31/8 2016
Först vill jag be alla vara extra vaksamma: det har senaste tiden förekommit en hel del cykelstölder. Tillvägagångssätten har varit lite olika. Tänk på att vara extra noga och om möjligt förvara cykeln låst i låst utrymme. Godkänt bygellås som låses fast i cykelramen är svårt för tjuvar att forcera. Titta på ”Stoppa tjuven”, i tio avsnitt om ca 4 min belyses hur man skyddar sig mot olika typer av vardagsbrott. Detta avsnittet handlar om cykelstölder och hur man kan skydda sig på bästa sätt.

https://www.stoldskyddsforeningen.se/privat/sakerhetsradgivning-for-privatpersoner/stoppa-tjuven-cykel/

Nedan info är “inlänkad” från Trollhättans stad. För att öppna i nytt fönster KLICKA HÄR

Comments are closed