Nyhetsbrev mars 2022 Se i webläsare.

Kära medlemmar!

Vi vill göra er uppmärksamma på en rad händelser inom den närmsta tiden som finns att läsa i detta nyhetsbrev.

 

Vänliga hälsningar Styrelsen.

Vårens städveckor

Vårens städveckor är förlagda för veckorna 17-18.
Containrar kommer att finnas på de vanliga platserna.

Det är endast tillåtet att slänga grönavfall! Inget byggmaterial, bildäck etc. Är du osäker på vilket städlag du tillhör så kan du titta på städkartan som finns på hemsidan HÄR:

På hemsidan kan du även se vem som är städledare för ditt städlag samt kontakta densamma för att ta vid av rutiner i ert städlag. Har ni ingen städledare eller rutin, vänligen kontakta styrelsen så hjälper vi till att upprätta en rutin. Ni kan också finna rutinerna via hemsidan HÄR:

Årsmöte 20/4

Årsmötet kommer i år att hållas såväl fysiskt i kvarterslokalen som digitalt (länk etc kommer att komma på hemsidan) den 20/4 kl 18:30. Tänk på att motionerna ska i vanlig ordning in senast 31/3 i år.

Årsavgiften

Faktura för avgiften för första halvåret kommer efter årsmötet.

Internvägarna

Tänk på att internvägarna är endast för i- och urlastning.
Det är inte tillåtet att ha långvariga parkeringar
på internvägarna vilket har fått en ökning igen den sista tiden samtidigt som många garage står tomma.

Detta problem brukar få en ökning i takt med att frosten försvinner, vilket också försvårar för besökande på området.

 

Gruset på internvägarna

Gruset på internvägarna kommer sopas upp inom den närmsta tiden. Vi ser redan idag att man sopar ut gruset, vänligen gör inte detta då det försvårar upphämtningen för maskinen.

Låt gruset på internvägarna vara orört.

 

Lekplats

Den senaste lekplatsen som är färdig är den ”raka lekplatsen” som även har fått nya redskap med bl.a. en kompisgunga m.m. samt nytt underlag, så alla som har barn se hit lite extra och ut och njut i det fina vårvädret.

Det som återstår nu är att göra klart den sista lekplatsen som är närmast Ljungvägen innan samtliga lekplatser är färdigställda.

Felanmälan

Vänligen meddela hustomten via felanmälan på hemsidan om någon gemensamhetsbelysning inte fungerar eller något annat på området skulle vara skadat. Mer information om hur man kontaktar hustomten går att finna på hemsidan.

LÄNK TILL FELANMÄLAN

Elbilsladdning - Anläggning 2

Den information vi tidigare fått har varit att anläggningsbeslutet är så starkt styrande att inte ens ett enigt årsmötesbeslut får ändra detta.

För ändring av anläggningsbeslutet krävs förutom att samtliga berörda medlemmar godkänner ändringen även att lantmäteriet skall anse att en förändring kommer alla till gagn (här har lantmäteriet på förhand sagt att det troligtvis blir Nej då det i dagsläget inte är tillräckligt många som har elbil.

Här togs ingen hänsyn till argument som att det höjer fastighetens värde etc. )

Ett alternativ skulle vara ytterligare en gemensanhetsansläggning för de som önskar elbilsladdning men det är inte oproblematiskt och har många oklara frågor speciellt hur man gör kring nya fastigheter som vill ansluta sig, kostnaden för detta, hur ska delägarna debiteras etc.

 

ELBILAR FÅR INTE LADDAS I RADGARAGEN, SOM TIDIGARE

KOMMUNICERAT, P.G.A. BRANDRISK DÅ ELKABLARNA ÄR

UNDERDIMENSIONERADE FÖR DETTA ÄNDAMÅL

 

 

LÄNK TILL LANTMÄTERIETS INFO

Är grannen ny på området?

Vänligen be din nya granne besök www.fisktarnan.se och anmäl dig till nyhetsbrevet.

Utöver det finner man mycket information som är viktig att veta som boende på området.

Har du Facebook så kan du också gå med i vår officiella Facebook-grupp för att ta del av nyheter även den vägen: https://www.facebook.com/groups/fisktarnan

 

Läs mer på hemsidan!
Samfällighetsföreningen Fisktärnan.
Ändra din prenumeration    |    Visa online